« Turek.net.pl Regulamin HydeParku       
   HydePark - www.hp.turek.net.pl
Ogłoszenia
Ogłoszenia
Aktualnosci Turek
Aktualnosci
Pogoda Turek
Pogoda
Praca Turek
Praca
 FAQFAQ   CzatCzat   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

internet w Turku gdzie,prędkość,cena
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum hydepark Strona Główna -> Komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Okuv
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 1

PostWysłany: Czw Gru 02, 2010 20:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, jaki jest najlepszy net (szybkość, cena) radiowy dla okolic Muchlina? Z góry dzięki za odpowiedź. Prosiłbym o namiary tutaj albo na privie.
Pozdrawiam
Okuv
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
_pitt
Urodził się by nawijać
Urodził się by nawijać


Dołączył: 21 Wrz 2002
Posty: 135
Skąd: Turek

PostWysłany: Czw Mar 31, 2011 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1Mbit/s 19,90 zł umowa 24 mies :)
jutro lub we wtorek podłączamy światłowód i mamy 100mbit/s na gigaethernetowym switchu
instalacja 50 zł w istniejącym LAN -ie .1 zł na sprzęcie klienta lub 250 zł na naszym

zapraszam :)
jest możliwość testowania kontakt:
pitt(zwierzę drzewne przeważnie )dux.net.pl lub biuro@cg1.pl
pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mamrot
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 309
Skąd: Turek

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 21:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecam internet w kablu INEA Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
coelpl
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Konin

PostWysłany: Nie Gru 04, 2011 14:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Turku od niedawna działa firma COEL, dobrze znana w Koninie z szybkich i stabilnych łączy. Tak naprawdę dopiero rozbudowujemy infrastrukturę, ale w ciągu najbliższych tygodni będziemy dostępni na terenie całego Turku. Dostarczamy przede wszystkim dostęp do internetu o bardzo wysokiej jakości - gwarantowana przepustowość, bardzo niskie pingi. Po więcej informacji zapraszamy na naszą stronę internetową.

www.coel.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Lukasz_Kocan
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 12
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon Gru 05, 2011 10:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kolego z firmy coel szału nie robicie z tymi cenami, z tęczy z kablówki internet 2mb kosztuje cos ok 50 zl, jest bardzo stabilny, rzadko zdarza sie zeby nie bylo neta, mozna sobie zrobic samemu siec domowa na tym laczu, no i instalacja jest tansza o wiele
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
coelpl
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Konin

PostWysłany: Pon Gru 05, 2011 12:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolego, ale nie mylmy internetu stacjonarnego w bloku z internetem bezprzewodowym na osiedlu domków Uśmiech Nie twierdzę, że mamy najlepsze ceny - nie będziemy się bić o 5zł z konkurencją, wolimy ich deklasować jakością usług Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kasia_84
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 05 Maj 2011
Posty: 31

PostWysłany: Pon Gru 05, 2011 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heh ja już czekam ponad 3 tygodnie aż ktoś z firmy coel przyjedzie i przestawi wszystko... ale tak im zależy na klientach... będzie trzeba poszukać kogoś innego...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
coelpl
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Konin

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 01:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koleżanko Kasiu_84, odezwij się do mnie mailem (jk@coel.pl) a jakoś temu zaradzimy. Pewnie koledzy z serwisu dzwonili do Ciebie i się nie dodzwonili. Wszystko da się naprawić Uśmiech)

Pozdrawiam,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kasia_84
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 05 Maj 2011
Posty: 31

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 15:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kolego nikt do mnie nie dzwonił...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lukasz_Kocan
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 12
Skąd: Turek

PostWysłany: Sro Gru 07, 2011 14:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niektore osiedla tez sa podlaczone pod kablowke i bez problemu moga miec internet....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adek
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 38
Skąd: turek

PostWysłany: Czw Gru 08, 2011 10:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja polecam internet od tego pana http://monrob.pl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jointmaniak
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 25 Lis 2005
Posty: 518
Skąd: najczesciej z lufki, bonga...

PostWysłany: Czw Gru 08, 2011 15:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czy ktos z tubylcow poisada net z teczy i modem zewnetrzny motoroli? Mam taki problem ze kontrolka receive i send caly czas mruga od 2 dni i nie mam od tego czasu internetu. W teczy ktos tam powiazany z tymi usterkami ma urlop i place a neta nie ma Jęzor Powaznie zastanawiam sie nad zmiana tego neta na ten coel 2mb. Czy ktos go posiada? Jak tam ze stabilnoscia lacza? I jak z predkosciami? Nie przycinaja'nie zwalnia?

I drugie pytanie: jak wyglada polaczenie przewodowe u monroba? Trzeba miec stacjonarny telefon? Mam od niego polaczenie bezprzewodowe w drugim mieszkaniu i nie moge narzekac na neta (a raczej moge go jedynie chwalic)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lukasz_Kocan
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 12
Skąd: Turek

PostWysłany: Sob Gru 10, 2011 10:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam u siebie akurat modem arris'a i nie mam z nim najmniejszych problemow, skontaktuj sie ze spoldzielnia i porozmawiaj na temat wymiany. a sprobuj jeszcze zrobic reset temu modemowi jesli ma tam gdzies taki pstryczek w obudowie (bedzie ci igla potrzebna)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
slawko
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 16 Paź 2011
Posty: 7

PostWysłany: Sob Gru 10, 2011 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WITAM.
Ja mam takie pytanie w lutym przeprowadzam sie do Cisewia tym zaraz za Turkiem na górce po lewej stronie, gdzie jest osiedle domków jednorodzinnych, i mnie zastanawia skąd ja będe miał internet? Czy nadajniki radiowe które są w Turku maja zasieg aż tam ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marian_
Maniak


Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1806
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie Gru 11, 2011 00:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

slawko napisał:
Czy nadajniki radiowe które są w Turku maja zasieg aż tam ?


na 99,99% tak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
coelpl
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Konin

PostWysłany: Wto Gru 13, 2011 03:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

slawko napisał:
WITAM.
Ja mam takie pytanie w lutym przeprowadzam sie do Cisewia tym zaraz za Turkiem na górce po lewej stronie, gdzie jest osiedle domków jednorodzinnych, i mnie zastanawia skąd ja będe miał internet? Czy nadajniki radiowe które są w Turku maja zasieg aż tam ?


Kolego, odezwij się do mnie mailem to prześlę Ci mapę stacji bazowych COEL w rejonie Turku. W Cisewiu mamy łącznie 6 stacji bazowych więc nie powinno być problemu z dostępem.

mój adres: admin@coel.pl

Pozdr,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
lukas_
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 1

PostWysłany: Sro Gru 21, 2011 17:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.

Zamierzam przeprowadzić się do Malanowa.

Jaki internet polecacie, jakie ceny??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
coelpl
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Konin

PostWysłany: Czw Gru 22, 2011 04:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Malanowie dokładnie tak jak powyżej. www.coel.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Adas
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 14 Gru 2003
Posty: 2603
Skąd: Turek

PostWysłany: Sro Sty 04, 2012 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wie ktoś może jakie najwyższe u Nas prędkości można uzyskać w Turku ? i od kogo ? nie biorę pod uwagę nic mniejszego niż 20Mbit
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bossi
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 328
Skąd: Turek

PostWysłany: Czw Sty 05, 2012 11:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Inea + światłowód.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Adas
Nie ma szans na leczenie !!!
Nie ma szans na leczenie !!!


Dołączył: 14 Gru 2003
Posty: 2603
Skąd: Turek

PostWysłany: Czw Sty 05, 2012 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bossi napisał:
Inea + światłowód.


w chwili obecnej mają pociągnięty do bloków 500 metrów ode Mnie Jęzor

a jak wygląda u Nas TP ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
utrillo
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 1

PostWysłany: Czw Lut 16, 2012 11:04    Temat postu: INET nie polecam Odpowiedz z cytatem

Zdecydowanie NIE POLECAM internetu radiowego z "firmy" INET Marcin BĄŃCZYK - od ponad 2 miesięcy "wymieniają" łącze - praktycznie całkowity brak internetu - TOTALNE OLEWANIE klientów wszelkie próby kontaktu nie skutkuja, dziecinada - nie odbierają telefonów ignoruja prośby o kontakt ŻENADA !!!! NIE POLECAM !!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzychutir
Urodził się by nawijać
Urodził się by nawijać


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 118
Skąd: stąd

PostWysłany: Sob Lut 18, 2012 14:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam neta od Katarzyna Duda net system turek przez prawie rok kilka dni temu nie było w dzień około 40minut i raz co w nocy spać nie mogłem i kompa odpaliłem też nie było około 2 w nocy mi odpowiada
o ich strona http://www.routersys.pl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzychutir
Urodził się by nawijać
Urodził się by nawijać


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 118
Skąd: stąd

PostWysłany: Sob Lut 18, 2012 14:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

coelpl napisał:
Koleżanko Kasiu_84, odezwij się do mnie mailem (jk@coel.pl) a jakoś temu zaradzimy. Pewnie koledzy z serwisu dzwonili do Ciebie i się nie dodzwonili. Wszystko da się naprawić Uśmiech)

Pozdrawiam,

stara śpiewka jak się zapomni i mogą nabywce stracić i to w różnych innych sytuacjach typowe szkolenie dla handlowców lol
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kasia_84
Pismak jakich mało
Pismak jakich mało


Dołączył: 05 Maj 2011
Posty: 31

PostWysłany: Pon Lut 20, 2012 15:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzychutir napisał:
coelpl napisał:
Koleżanko Kasiu_84, odezwij się do mnie mailem (jk@coel.pl) a jakoś temu zaradzimy. Pewnie koledzy z serwisu dzwonili do Ciebie i się nie dodzwonili. Wszystko da się naprawić Uśmiech)

Pozdrawiam,

stara śpiewka jak się zapomni i mogą nabywce stracić i to w różnych innych sytuacjach typowe szkolenie dla handlowców lol


najlepsze jest to, że jeszcze do tej pory nikt się nie pofatygował i nie zadzwonił ani nie przyjechał (a minęły już 3 miesiące od pierwszego zgłoszenia). kiedy ja zadzwoniłam to porostu mnie zbyli... jakieś nieporozumienie ta firma...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zzzz
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 8

PostWysłany: Pią Wrz 07, 2012 17:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podbiję temat, bo od czasu ostatniego postu mogło się coś zmienić.
Jaki net w Turku polecacie? Chodzi mi o teren osiedla Muchlin. Neo strasznie mi nawala, na dodatek jest drogo. W oko wpadła mi oferta INEI - konkretnie usługa Wimax, ma ktoś? Korzystał? Jak z lokalnymi operatorami? Dają radę czy cienko? Zależy mi na stabilności łącza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jointmaniak
Digital Adv. Technikułe
Digital Adv. Technikułe


Dołączył: 25 Lis 2005
Posty: 518
Skąd: najczesciej z lufki, bonga...

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2012 08:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zzzz napisał:
Podbiję temat, bo od czasu ostatniego postu mogło się coś zmienić.
Jaki net w Turku polecacie? Chodzi mi o teren osiedla Muchlin. Neo strasznie mi nawala, na dodatek jest drogo. W oko wpadła mi oferta INEI - konkretnie usługa Wimax, ma ktoś? Korzystał? Jak z lokalnymi operatorami? Dają radę czy cienko? Zależy mi na stabilności łącza.


Ja mam inee jeszcze z oferty 6mb, śmiga elegancko bez przerw w dostawie (znaczy się zdarzają się rzadko). Aha i chyba lepiej samemu sobie ruoter kupić niż płacić im comiesięczny wyższy abonament za używanie ich routera. Niby nielegal ale nikt się nie pruje Oczko
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ramzes1986r
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 4

PostWysłany: Sob Mar 30, 2013 18:58    Temat postu: Internet Osiedle Wyzwolenia Odpowiedz z cytatem

Witam.
Chciałem zapytać o obecnych dostawców internetu zarówno drogą radiową jak i kablem. Jacy dostawcy są do wyboru w Turku , os Wyzwolenia? Prędkość wystarczy 2 Mb cena do 40 zł umowa do 12 miesięcy. Czekam na podpowiedz. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Bossi
Advanced Technikułe
Advanced Technikułe


Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 328
Skąd: Turek

PostWysłany: Sob Mar 30, 2013 19:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak Wyzwolenia 8 lub 11 to www.osemka.net.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ramzes1986r
Początkujący dyskutant
Początkujący dyskutant


Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 4

PostWysłany: Sob Mar 30, 2013 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no niestety 19 blok ale widze tu sporo ludzi ma jakies anteny przy oknach wiec pewnie jest jakis dostawca:-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum hydepark Strona Główna -> Komputery Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


HP.turek.net.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresć umieszczanych opinii.
Zalogowanie i użytkowanie Forum (HydeParku) oznacza akceptację regulaminu HydePark w aktualnym brzmieniu.

  « Turek.net.pl